Telescoopverhuur

Compacte (reis)telescopen

Een grote telescoop is mooi, maar niets gaat boven een écht donkere sterrenhemel... die we helaas niet meer vinden in onze oververlichte Lage Landen. Profiteer dan ook van uw vakanties om aan sterrenkijken te doen!
Daarom hebben we ook een ruim assortiment compacte maar héél kwalitatieve telescopen, waarvan sommige zelfs vlot meegaan in de vliegtuigbagage (La Palma, Namibië, Chili,... here we come!)         

Compacte reistelescoop: 70 of 72mm ED-refractor (William Optics Megrez, TS Carbon,...) op ultralicht carbon-statief, met "Grab-and-Go" montering (Giro-Mini) - 2 exemplaren beschikbaar 

Ideaal voor wie een héél compact en licht systeem wil, zonder op kwaliteit in te boeten. Op een donkere vakantiebestemming geeft deze kijker adembenemende beelden van grote stukken hemel (Melkweg!): het bijgeleverde 24mm oculair geeft hem een beeldveld van bijna 4° (8x de diameter van de Volle Maan!). Maar ook bij veel grotere vergrotingen blijft zo'n ED-refractor nog haarscherpe beelden leveren: een tweede oculair (7mm) geeft dan een vergroting van 62x zodat ook al de nodige details zichtbaar worden op Maan en planeten.
In combinatie met een ultralicht en compact fotostatief en een stevige maar soepele kop levert dit dé ideale reistelescoop.
U kan hem meenemen in het robuuste draagkoffertje, of in de valies of rugzak (maar dan wel stevig ingepakt in enkele strandlakens of handdoeken...). 

Ook van deze combinatie zijn enkele exemplaren beschikbaar: een 72mm William Optics en een 70mm van Teleskop-Service (carbon-buis). 

Huurprijs: 50 euro/maand (waarborg: 200 euro). 

P.S.: deze compacte kijkers kunnen naar wens ook gecombineerd worden met andere monteringen, gaande van een héél lichte manuele volgmontering (Skywatcher Avant AZ-EQ, of de iets robuustere Omegon EQ-300 - beide zonder meerprijs), een lichte computergestuurde montering (Skywatcher AZ-GTi, of de iets grotere Orion StarSeeker IV, beide aan te sturen via smartphone, +10 euro huur/40 euro waarborg) of een iets robuustere computergestuurde versie (Skywatcher AllView, +20 euro huur/80 euro waarborg).