Telescoopverhuur

Astrofotografie: camera's, telelenzen,...

Dankzij de opkomst van de digitale fotografie heeft de astrofotografie een hoge vlucht genomen! Ook in België hebben we astrofotografen van wereldfaam (denk maar aan een Karel Teuwen).
Gevoelige camera's, indrukwekkende software, geoptimaliseerde telescoopoptiek, nauwkeurige volgmonteringen in combinatie met "auto-guiding" en zelfs op afstand bediende telescopen: het zorgt voor de meest verbluffende resultaten.
MAAR: onderschat toch de techniciteit van deze fotografie niet, zeker bij langere brandpuntsafstanden (lees "grotere telescopen")!

Daarom raden we vaak aan om te starten met kortere brandpunten, en zo de basistechnieken onder de knie te krijgen: telelenzen, standaardlenzen, groothoek,... En dan zeker in combinatie met onze compacte volgsystemen.
Ons aanbod omvat enkele gespecialiseerde camera's, en vooral héél wat (tele)lenzen die hun sporen verdiend hebben in de astrofotografie - wel met de nadruk op Canon EF.

ZWO S50 SeeStar 

"Astrofotografie voor dummies" of een frisse nieuwe wind in onze hobby?
Ieder zal er wel zijn eigen mening over hebben, maar het moge duidelijk zijn dat we de volgende jaren méér en meer van dergelijke toestellen zullen zien opduiken.

Op de website van Mira staat al een fraai overzichtsartikel over deze "EAA" (Electronically Assisted Astronomy"), maar dit is de nieuwste telg in de familie...

"Volautomatische astrofotografie-machines", zo zouden we het kunnen betitelen (maar geef toe, dat bekt toch niet :-)). Kijken door de telescoop is er niet meer bij: enkel fotografie (Maan, deepsky en zelfs zonnevlekken dankzij een bijgeleverde zonnefilter). Maar dat doe ie dan volledig op eigen houtje: vanuit de smartphone of tablet kiest u het onderwerp aan de hemel - en na wat calibratie en rondzoeken begint de SeeStar zelfstandig beelden te maken en op te tellen. U ziet ze in real-time verschijnen op het scherm, en kan dus -letterlijk- vanuit uw luie zetel de mooiste opnames van de hemel maken (wel op tijd en stond eens kijken of er geen regen op komst is!).

Het toestel bevat een 50mm ED-lens, en vooral een Sony  IMX462-sensor met een beeldgrootte van 1920x1080 pixels - dus netjes passend op het scherm van een moderne smartphone

Huurprijs: 50 euro/maand (waarborg: 200 euro).